Barthablog

Bejegyzések

  • Puffancs, a sajtos
  • Rizsfasírt
  • Zöldségpástétom
  • Kókusztej, rizstej, zabtej
  • Zöldséges tejben főtt penne
  • Sült zöldségek, karamellizált hagymaágyon
  • Egy kis kényeztetés: rókagomba
  • Istenek eledele: a húsleves
  • Diéta
  • Pizza
Paradicsomleves

Paradicsomleves

›
Paradicsomleves

2016/2/12 : Bartha János Szólj hozzá!
  • Pistike!
  • Szoktatok otthon vacsora előtt imádkozni?
  • Nem, nem szoktunk, apu jól főz!

Én nem szoktam haragudni, ha imádkoznak étkezést előtt. Tisztában vagyok vele, hogy én csak szeretek főzni, de nem tudok. 

Szeretek főzni. Szeretek örömet okozni családomnak, ismerőseimnek. Nem tanultam, nincs semmiféle főzőtudományi végzettségem. Bár bevallom, kedvenc csatornám a TV Paprika, kedvenc műsoraim azok, amelyekben tiszteletre méltó séfek lelkesen magyarázzák az ételkészítés fortélyait.

Alapelvem, hogy nem magamnak főzök, hanem a családomnak, ismerősöknek. Úgy vélem, nekik essen jól a főztöm.

Néhányan már jelezték, hogy meg akarják kapni egy-egy étel receptjét. Ízlett nekik, kíváncsiak, ráadásul - velem ellentétben - tudnak főzni. Úgy gondolom, senki nem haragszik meg, ha ebben a blogban írom össze receptjeimet, és nem külön-külön küldöm el. 

Mai receptem a világ legegyszerűbb paradicsomlevese.

paradicsom.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 kis gumó zeller,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 l paradicsomlé (én saját befőzésűt használok, de bolti is tökéletesen megfelel, sőt sűrített paradicsommal is készítettem már),
  • kevés olaj,,
  • fűszerek (őrölt bors, só, oregánó, bazsalikom, cukor),
  • mozzarella sajt,

És a leves:

Az apróra vágott vöröshagymát megkönnyeztetem a kevés olajon, majd a meghámozott, és apróra vágott zellert puhára párolom. Ha kész, felöntöm a paradicsomlével, sózom, borsozom, felforralom, teszek bele oregánót, bazsalikomot, kevés cukrot. Most jön a varázslat: meggyőződésem, hogy igazán finommá a züm-züm teszi. A züm-züm nem más, mint egy botmixer, Ezzel jól összemixelem, nem legyenek benne zellercsomók.

Megkóstolom, ha úgy érzem, hogy kíván még valamit a legjobb íz eléréséhez, pótolom. Egyszer még felrottyantom, és kész.

A családom mozarella sajttal szereti, így tálaláskor feldarabolok egy zacskó sajtot. 

Jó étvágyat!

 

 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Sült zöldségek, karamellizált hagymaágyon Sült zöldségek, karamellizált hagymaágyon
  • Egy kis kényeztetés: rókagomba Egy kis kényeztetés: rókagomba
  • Dédi zabpelyhes sütije Dédi zabpelyhes sütije
  • Csirkemáj pástétom Csirkemáj pástétom
  • Zöldségvarázs Zöldségvarázs

A bejegyzés trackback címe:

https://barthablog.blog.hu/api/trackback/id/tr558385116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard