Régi tartozásomat tudom le ezzel a recepttel. Régebben már leírtam a húspástétom és a csirkemáj pástétom receptjét, néhány ismerősöm hiányolta a zöldségből készíthető finom krémet. Megígértem nekik, hogy megcsinálom, lefotózom, és felteszem a blogba.
Íme:
Zöldségpástétom:
- Nagyon egyszerű az elkészítése. Mindenféle zöldséget, amit szeretünk, kapható, odateszem úgy, mintha zöldségragut készítenék.
- Mielőtt azonban besűríteném, leszűröm, összeturmixolom, és tetszés szerint ízesítem. Nekem a falafel ízesítés tetszett a legjobban, de a későbbiekben ki akarom próbálni a hazai ízeket: pörkölt ízesítő, sülthús ízesítő és társai. (Bár megjegyzem, mindenféle ízesítés nélkül is pompás).
- Pirítóssal szereti a család, de kinek-kinek ízlése szerint.
Jó étvágyat!