Hal, gomba, paradicsom. Pompás csoportosítás. Amikor ezt a receptet lejegyeztem, hihetetlen volt számomra, hogy milyen egyszerű. Megcsináltam, és rádöbbentem, hogy milyen nagyszerű!
Ezt a receptet is kedvenc tv csatornámon láttam, egy magyar sztárszakács bemutatásában. Örülök, hogy lejegyzeteltem.
Hozzávalók:
- Lazacszelet (Az eredeti recept lazaccal szól. Első alkalommal afrikai harcsából csináltam, mondván amit lazacból meg lehet csinálni, azt nagyrészt harcsából is. Legutóbb kipróbáltam alaszkai fagyasztott tonhallal. Minden variációban fantasztikus lett).
- Gomba (Én mindkét alkalommal csiperke gombát használtam, de bátran használhatnak másfajta gombát is.
- Paradicsom
- Fokhagyma
- Gyömbér
- Só
- Bors
- Szójaszósz
- Olaj
Hal, gomba, paradicsom:
- A gombát felszeletelem.
- A halat kisebb kockára vágom.
- A paradicsomot felkockázom.
- Az olajban a halat fehéredésig pirítom.
- Beleteszem a gombát, ezzel is pirítom egy kicsit.
- Amikor úgy vélem, hogy megpirult, beleteszem a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát és gyömbért.
- Sózom, borsozom, legutóbb tettem bele ételízesítőt, és egy kanálnyi szójaszószt.
- Még egy kicsit pirítom, de csak addig, amíg elpárolog a leve.
Ennyire egyszerű. Jó étvágyat!