Egy szokatlan - bár összetevőt tekintve nem is olyan szokatlan - vasárnap reggeli reggeli.
Megcsináltam, és nem csak kinézetre lett olyan, mint a képen, hanem felülmúlta önmagát az íze is! (Mondanom sem kell, ezt is az interneten találtam ezen a linken.)
Hozzávalók 2 személyre:
- Egy nagyobb kaliforniai paprika.
- 1/4 csésze reszelt mozzarella sajt.
- 1/4 csésze reszelt cheddar.
- Só
- Bors
- 2 egész tojás
- 1/2 csésze darabolt bacon.
- 1/4 csésze apróra vágott snidling
Tojásos sült paprika:
- A kaliforniai paprikát hosszában kettévágom.
- Kicsumázom.
- Sózom, borsozom.
- 180 fokos sütőbe teszem 15-20 percig.
- Az elősütött paprikákat elkezdem megtölteni: mozzarella, snidling, tojás.
- Sózom, borsozom.
- Megszórom a kisütött, baconnel.
- Megszórom a tetejét a reszelt cheddar sajttal, a tetejére mehet egy kis snidling (mindenféle sajt jó rá, szerintem a maradékokat bátran elhasználhetjuk.)
- 180 fokos sütőben 15-20 percig sütöm.
Nagy sikere volt! Annyira eteti magát, hogy kenyér nélkül csúszott le, de természetesen lehet hozzá adni pirítóst, frissen kisütött házi kenyeret.
Jó étvágyat!