Barthablog

Bejegyzések

  • Puffancs, a sajtos
  • Rizsfasírt
  • Zöldségpástétom
  • Kókusztej, rizstej, zabtej
  • Zöldséges tejben főtt penne
  • Sült zöldségek, karamellizált hagymaágyon
  • Egy kis kényeztetés: rókagomba
  • Istenek eledele: a húsleves
  • Diéta
  • Pizza
Tavaszi zöldségleves

Tavaszi zöldségleves

›
Tavaszi zöldségleves

2016/5/29 : Bartha János Szólj hozzá!

Nem keveset törtem a fejem, hogy ezt a levest feltegyem a blogba, vagy sem. Úgy gondolom, bárki képes egy finom zöldséglevest megfőzni, sőt, sokunknak van kedvenc változata.

Arra gondoltam, hogy miért ne legyen ez is a recept gyűjteményben, legfeljebb azt mutatom meg vele, hogy én is tudok ilyet főzni.

Alapvetően kétféle zöldséglevest szoktam csinálni. Az egyik változat, amikor felaprítom a zöldséget, egy kis olajon apróra vágott hagymát dinsztelek, beleteszem a zöldséget, felöntöm vízzel, fűszerezem, aztán bezsebelem a dicséretet. Ezt a változatot általában nem tavasszal csinálom.

A mostani recept a másik verzió, ami tulajdonképpen ugyanaz, mégis más az íze!

sam_1300.JPG

Hozzávalók:

  • 3-4 szál friss sárgarépa
  • 3-4 szál friss petrezselyem
  • 15-20 dkg zöldborsó (megfelel a mirelit is)
  • 1 közepes friss zeller, szárával együtt
  • 1 közepes fej karalábé
  • 1 közepes fej hagyma
  • esetleg egy fél fej karfiol, brokkoli
  • (esetleg 2 db újkrumpli, ha van kedvük beletenni)
  • fűszerek kedvük szerint

Tavaszi zöldségleves:

  • A zöldségeket megtisztítom, megmosom, egyben hagyom. Esetleg a hosszú répát, zöldséget keresztben kettévágom.
  • A petrezselyem zöldet, zeller zöldet megmosom, cérnával átkötöm.
  • A zöldségeket beleteszem egy fazékba (ha brokkolit is teszek bele, csak a szárát, a rózsákat később).
  • A hagymát is beleteszem egyben, héjastól.
  • Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Elkezdem főzni.
  • Beleteszem a tetszés szerinti fűszereket (só, bors, házi ételízesítő, stb.)
  • Ha felforrt, beleteszem a krumplit.
  • Beleteszem a zöldcsokrokat is.
  • Készre főzöm.

Úgy gondolom, mindenki ízlésének, szokásainak megfelelő zöldségeket használjon. Bátran tehet hozzá másfajta zöldséget, bátran hagyjon ki belőle. A lényeg, hogy finom legyen!

Jó étvágyat!

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Kókusztej, rizstej, zabtej Kókusztej, rizstej, zabtej
  • Diéta Diéta
  • Dédi zabpelyhes sütije Dédi zabpelyhes sütije
  • Csirkemell rizzsel, zöldségekkel Csirkemell rizzsel, zöldségekkel
  • Húspástétom Húspástétom

A bejegyzés trackback címe:

https://barthablog.blog.hu/api/trackback/id/tr788756460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard