@martineden: egyet ertek, sot, en meg a csiga tesztat sem ertem. Ha mar ennyi melo van vele, metelni kell sajat keszitesu levestesztat. Az egesz borsot sem teatojasban, akinek nem tetszik, szedje ki.
Es, kulon WARNING: koszvenyeseknek az egyik olyan manna, amibol sajnos erdemes kimarandi, rengeteg hugysav fo ki a husbol.
@A belső sáv lovagjai:,, Így kell ezt csinálni"...Szerintem meg,nem.Ugyanis 2 hiba van a leirasban. 1.Huslevest sosem ontunk fel utolag vizzel.A kezdetkor annyival tobb vizet teszunk,amennyi kb elforr.2.a zoldsegeket egyutt tesszuk fel a hussal,mivel nem szabad forro vizbe tenni oket..A feketeborsot pedig a hab leszedese utan tesszuk bele.
A sorrend a feltétnél: Pizzaszósz, sajt és minden más a sajt TETEJÉRE. Akkor pirul/sül a szílonna, gomba, bármi. Különben csak befülled és fő a sajt alatt.
A tészta pedig fotó alapján vastag lett, de ez ízlés kérdése.
A sütőt pedig maximális hőfokon kell tolni, egy jó kemencében 600 fok körül van, ahol 1,5 perc alatt sül a pizza.
Oregano nekem nem illik ide, a bazsalikom jobban, de ami igazán megdobja, az a sütőből kivéve, tálaláskor rászórt rukkola-levelek.
Sok sikert, lesz ez még jobb is. Képzeld el, ha ettől mennybementél, milyen érzés lesz ha tényleg tökéleteset sütsz :)))
Kedves János (és mindazok, akik kipróbálják a receptet)! Némi módosítással elkészítettem. A módosítások fő oka a cukorbevitel csökkentése (kevesebb cukrot használtam) és a szénhidrát-felszívódás lassítása volt. Azaz a liszt teljes kiőrlésű búzaliszt és rozsliszt volt nálam (150 g rozs, 100 g búza, az összes maradék rozslisztemet el akartam használni, gondoltam, a meggy erős íze elnyomja a rozsliszt savanykás-kesernyés mellékízét), és a tésztába 50 grammal kevesebb cukrot tettem. A töltelékhez nem befőtt (sok felesleges cukor!), hanem házilag fagyasztott meggyet használtam, 50 g cukorral kevesebbet tettem bele és adtam hozzá érzésre őrölt szegfűszeget és fahéjat is - nem rontotta el, sőt, az az illat sülés közben..! :)
A "nem lehet abbahagyni" szó szerint igaz. :) Isten éltesse a Dédit még sokáig, Önnek pedig köszönöm a recept megosztását, egy nagyon jó reggeli süti ötletét adta ezzel. Ki fogom próbálni más gyümölcsökkel (pl. szilvával) is.
@babótitti: Kedves Babótitti! Lemértem a hozzávalókat, a blogban is megjelenítettem, de Önnek is leírom: 1,5 csésze liszt, (25 dkg, vagy 1,5 bögre), 2 csésze zabpehely (20 dkg, vagy 2 bögre), 1 csésze barnacukor (20 dkg vagy 1 bögre).
Kedves János! Köszönöm a tippet, és biztosan ön és a Dédi csinálják jól, ilyen "lazán", de nekem a mérleg a rögeszmém. Ha az unoka miatt úgyis el kell készíteni, és egyúttal leméri a bögrényi hozzávalók súlyát, minden egyes sütésnél köszönetekkel fogok megemlékezni Önről. :)
@babótitti: Kedves Babótitti: Ha legközelebb csinálom, lemérem, de meggyőződésem szerint ha van kéznél egy teásbögréje (kb. 2,5 dl), és azt használja, nem fog csalódni. (Déditől is azt láttam.)
@Krutzifix: Kedves Krutzifix! Az általam 'csésze' néven emlegetett mennyiség a sütés/főzés általános mértékegysége. Most újra lemértem, 1 csésze 2 dl térfogatot adott. Azt is tudom, hogy Dédinek nem volt anno hitelesnek tűnő 1 csésze, 1/2 csésze, 1/3 csésze, 1/4 csésze mérőedénye. Amit én láttam, hogy szokványos teásbögre volt a keze ügyében (kb. 2,5 dl), és azzal mért. Nem rontott semmin, hogy a szárazanyag egy picivel több lett. (Bátran állítom, az övé még egy kicsit finomabb is lett.)
Egyébként jött a telefon az unokámtól,hogy ha holnap hazaérkezik, ilyennel várjam.
A "csésze" az milyen mennyiségi egység? Mert úgy vélem, többféle csésze létezik, pl. kávés, teás, hogy csak kettőt említsek, és még ezeken belül is lehetnek űrmértékben különbségek. Talán mégsem mindegy, hogy a 20 dkg margarint mennyi szárazanyaggal keverem össze. Egyébként hajaz a morzsasütire, valószínűleg nem egy rossz nasi :)
nem várt fordulat 2016.06.13. 19:42:30
Es, kulon WARNING: koszvenyeseknek az egyik olyan manna, amibol sajnos erdemes kimarandi, rengeteg hugysav fo ki a husbol.
Bejegyzés: Istenek eledele: a húsleves
martineden 2016.06.13. 18:32:50
Bejegyzés: Istenek eledele: a húsleves
Bartha János 2016.06.13. 16:43:01
Bejegyzés: Istenek eledele: a húsleves
A belső sáv lovagjai 2016.06.13. 16:14:19
Nincs is jobb egy jó kis pulykanyak levelsnél a fenti módszer szerint elkészítve!
Bejegyzés: Istenek eledele: a húsleves
Köldök_szösz 2016.06.08. 20:15:12
Bejegyzés: Pizza
háténimmár 2016.06.08. 16:13:00
A tészta pedig fotó alapján vastag lett, de ez ízlés kérdése.
A sütőt pedig maximális hőfokon kell tolni, egy jó kemencében 600 fok körül van, ahol 1,5 perc alatt sül a pizza.
Oregano nekem nem illik ide, a bazsalikom jobban, de ami igazán megdobja, az a sütőből kivéve, tálaláskor rászórt rukkola-levelek.
Sok sikert, lesz ez még jobb is. Képzeld el, ha ettől mennybementél, milyen érzés lesz ha tényleg tökéleteset sütsz :)))
Bejegyzés: Pizza
Rigley 2016.06.08. 16:02:23
Bejegyzés: Pizza
Kicknick 2016.06.08. 12:00:18
Bejegyzés: Pizza
ideasz 2016.06.08. 10:18:15
Bejegyzés: Pizza
Bartha János 2016.06.07. 18:14:21
Bejegyzés: Pizza
Bartha János 2016.05.29. 15:18:01
Bejegyzés: Dédi zabpelyhes sütije
babótitti 2016.05.29. 13:16:53
A "nem lehet abbahagyni" szó szerint igaz. :) Isten éltesse a Dédit még sokáig, Önnek pedig köszönöm a recept megosztását, egy nagyon jó reggeli süti ötletét adta ezzel. Ki fogom próbálni más gyümölcsökkel (pl. szilvával) is.
Bejegyzés: Dédi zabpelyhes sütije
babótitti 2016.05.29. 11:14:20
Bejegyzés: Dédi zabpelyhes sütije
Bartha János 2016.05.27. 20:46:32
Bejegyzés: Dédi zabpelyhes sütije
babótitti 2016.05.27. 20:00:31
Bejegyzés: Dédi zabpelyhes sütije
Bartha János 2016.05.27. 10:31:05
Bejegyzés: Dédi zabpelyhes sütije
Bartha János 2016.05.27. 10:29:03
Egyébként jött a telefon az unokámtól,hogy ha holnap hazaérkezik, ilyennel várjam.
Bejegyzés: Dédi zabpelyhes sütije
babótitti 2016.05.27. 10:27:32
Bejegyzés: Dédi zabpelyhes sütije
Krutzifix 2016.05.27. 10:03:45
Bejegyzés: Dédi zabpelyhes sütije
könyvbolond_konyhatündér 2016.05.20. 09:15:45
Bejegyzés: Csirkemáj pástétom