Természetesen ez a családi kedvenc sem saját recept, legfeljebb a megfelelő 'átalakításon' ment keresztül, hogy minden tekintetben hibátlan legyen.
Hozzávalók:
- káposzta, kb 1 kg
- sárgarépa, én 2 db nagyobbat szoktam lereszelni
- 1 ek Erős Pista
- 6 ek olaj
- 6 ek 10 %-os ecet
- 3 ek cukor (vagy valamilyen azt helyettesítő szer)
- 10 ek víz
- kevés só
Kínai káposztasaláta:
- A káposztát négyfelé vágom, káposztagyalun legyalulom
- A sárgarépát meghámozom, a négyszögletű reszelő nagyobb lyukú részén lereszelem
- Összekeverem
- Megsózom (a legtöbb recept azt javasolja, hogy jól sózzuk meg, hagyjuk állni, nyomkodjuk ki; én csak annyit csinálok, hogy kicsit megsózom, összeállítom az öntetet, és ráöntöm.)
- Összeállítom az öntetet: a cukrot, olajat, ecetet, vizet, Erős Pistát összekeverem, ráöntöm a káposztára
Az öntet elkészítésekor az arányok a lényegesek: lehet növelni, csökkenteni a mennyiségeket. Nekem általában a 4-8 vagy az 5-10 arány jött be.
Ennyire egyszerű, de egyszerűségében is nagyszerű!
Jó étvágyat!