A recept címével mindent elmondtam az ételről. Esetleg azt nem, hogy sajnálom, hogy eddig nem ettem ilyet! Fenséges.
Mint már sokszor, ezt is az interneten találtam, az alábbi link videójából tanultam:
http://thealmondeater.com/2016/02/soy-sauce-longevity-noodles/
Megjegyzés: a link leírásában 4 főre készítik, ami szinte kizárólag a tészta mennyiségén múlik. Én 2 főre főztem ki 10 dkg spagettit. Nyilvánvaló, hogy ha az eredeti recept szerinti mennyiséget főzzük ki, akkor 4 főre is elegendő.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb sárgarépa (megmértem, tisztítva és felkarikázva 1 csészényi lett)
- 2 csésze gomba (az eredeti recept 1 csésze fehér, 1 csésze barna csiperkét ír, de meggyőződésem szerint bármilyen gomba vagy gombák pompásak)
- 3 gerezd fokhagyma, apró kockára vágva
- 1 ujjnyi gyömbér, apró kockára vágva
- 10 dkg száraztészta (én spagettivel csináltam)
- 2 csésze víz
- 1/4 csésze szójaszósz
- 1 tk szezám olaj (én olivaolajat használtam, nem rontott rajta)
- 1 tk ételecet ( a recept rizsecetet ír, nekem nem volt ilyenem itthon, sima ecetet tettem bele)
- 1 tk cukor
- 1 tk pirospaprika pehely (csili pehely)
Elkészítése:
- A sárgarépát meghámozom, nem túl vastag karikára vágom.
- A gombát felaprózom, szárát is.
- Az olajon megfuttatom a sárgarépát, enyhén megpirítom.
- Ha kész, mehet bele a gomba, az apróra vágott fokhagyma, gyömbér. (Akármilyen hihetetlen, nem kell bele fűszer!)
- Közben kifőzöm a spagettit. (Mindig vágytam rá, hogy wokban tésztát főzzek, ez ragyogó alkalom volt rá!)
- Wokban felforralom a vizet, mehet bele a szójaszósz, olaj, cukor, leheletnyi ecet. Ha forr, mehet bele a spagetti.
- Addig forralom, amíg fel nem veszi a vizet.
- Ha kész, ráöntöm a gomba-sárgarépa keveréket.
- Én elkövettem azt a szentségtörést, hogy megszórtam aprított petrezselyemzöld és kapor keverékével. Nem rontotta el!
Borzasztó egyszerű, bonyolultsági foka nulla. De annál finomabb!
Jó étvágyat!