Barthablog

Bejegyzések

  • Puffancs, a sajtos
  • Rizsfasírt
  • Zöldségpástétom
  • Kókusztej, rizstej, zabtej
  • Zöldséges tejben főtt penne
  • Sült zöldségek, karamellizált hagymaágyon
  • Egy kis kényeztetés: rókagomba
  • Istenek eledele: a húsleves
  • Diéta
  • Pizza
Spagetti, spenót, bacon

Spagetti, spenót, bacon

›
Spagetti, spenót, bacon

2016/5/31 : Bartha János Szólj hozzá!

Ezt a receptet most magamtól ötlöttem ki. Nem tudok linket mellékelni. Ellenben biztos vagyok benne, hogy nem saját agyszülemény - ilyen bravúrra nem vagyok képes. Úgy gondolom, valamikor valamelyik tv műsorban láthattam, esetleg többféle módon, tudat alatt megmaradt, most kipattant, és megcsináltam.

Néhányszor láttam olyan műsort, ami kihangsúlyozta, hogy 3 összetevőből pompás étkek készíthető. Sokáig úri huncutságnak tartottam, reklámnak - mint a 30 mp alatt fehérítő mosóport, vagy a szagtalanító intim betétet -, de rá kellett jönnöm, igazából az egyszerűségre való törekvés termékei, ráadásul lehetségesek.

Az utóbbi időben nagyon rákattantam a zöldségekre, most sem akartam magam meghazudtolni, de egy kis kitérő jól esett. Ráadásul egy olyan finom vacsorát szolgáltam fel meglepetésként, hogy újra dicséretet kaptam. Finom, nem megszokott, egészséges, egyszerű.

sam_1367.JPG

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 25 dkg friss spenót
  • 10 dkg bacon
  • 15 dkg spagetti
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • reszelt sajt (tulajdonképpen bármilyen reszelhető, semleges ízű sajt megteszi, nekem trappista volt itthon)
  • szükség szerint egy ek olaj
  • só, esetleg szükség szerint bors

Spagetti, bacon, spenót

  • A bacont apró kockára vágom (nekem főtt, füstölt kolozsvári szalonnám volt itthon, pompás lett vele)
  • A fokhagymát, gyömbért apró kockákra vágom
  • A spagettit felteszem főni, enyhén sós vízben
  • A szalonnát megpirítom egy lábasban
  • Ha megsült, kiszedem a zsírból, félreteszem
  • A maradék zsírban - és ha szükséges, kiegészítem egy kanál olajjal - megfuttatom a fokhagymát, gyömbért
  • Beleteszem a megmosott, lecsöpögtetett spenótot, megfonnyasztom
  • Szükség esetén fűszerezem
  • Ha kész, visszateszem a bacont
  • Beleforgatom a lecsöpögtetett spagettit, összemelegítem, és kész
  • Tálaláskor megszórom a reszelt sajttal
  • Kis türelemmel vagyok, mert annyira ízlik a családnak, hogy nem jutnak szóhoz. Rövid idő után bezsebelem a dicséretet. (Olyannyira jól esett, hogy öntudatlanul ugyan, de a jutalmam az volt, hogy elmosogattak helyettem! Magas a mérce, de ha ezen múlik?)

Jó étvágyat!

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Istenek eledele: a húsleves Istenek eledele: a húsleves
  • Dédi zabpelyhes sütije Dédi zabpelyhes sütije
  • Húspástétom Húspástétom
  • Zöldségvarázs Zöldségvarázs
  • Tojásos sült paprika Tojásos sült paprika

A bejegyzés trackback címe:

https://barthablog.blog.hu/api/trackback/id/tr478765038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard