Amikor a kenőmájast csináltam, eszembe jutott, miért ne kísérletezzek húspástétom készítésével. Vetem egy fél kiló darált lapockát, és íme, ez lett belőle:
Hozzávalók:
- Minden, ami egy darált húsból készült pörkölthöz kell, azaz:
- 1/2 kg darált hús
- 1 fej hagyma
- 2 fej fokhagyma
- 1/2 paradicsom
- 1/2 paprika
- Olaj
- DArált piros paprika
- Só
- Bors
- Ételízesítő
- Egy kis csokor kakukkfű
- 2 dl alaplé
Húspástétom:
- A darált húst annak rendje és módja szerint megcsinálom magyaros pörköltnek (Én szoktam ebbe a pörköltbe is tenni kakukkfüvet)
- Ha kész, felöntöm az alaplével, és még kb. egy óra hosszat főzöm.
- Ha elfőtte a levét, akkor jön a züm-züm: botmixerrel pépesre mixelem. A végén mehet bele egy kis vaj, és kész!
Az ízpróba a szokásos: szelet kenyér, újhagyma, paradicsom, a lelkesedés a szokásos: Van még belőle?
Úgy gondolom, próbálják ki!
Jó étvágyat!