Egy másik zöldségragus receptet is megosztok Önökkel. Mint már említettem, kedvenceim egyike a zöldségragu. Szinte minden héten csinálok, de sokszor voltam gondban, hogy mi legyen vele.
Egyik megoldásom ez a fogás.
Hozzávalók:
- Zöldségragu
- Száraztészta (ehhez a fogáshoz én leginkább a tollhegy tésztát szeretem)
- Reszelt sajt
- Só
- Bors
- Olaj
Zöldségragus tészta
- A tésztát előírásszerűen kifőzöm (Érdemes 'al dante' kifőzni, hisz még sülni is fog egy kevés ideig)
- Ha kell, a zöldségragut felmelegítem
- Összekeverem a tésztával
- Ha kell, szükség szerint fűszerezem (Én az utóbbi időben szinte minden zöldséges ételhez is teszek egy kis frissen vágott kakukkfüvet)
- Kiolajozott tepsibe borítom
- A tetejét megszórom reszelt sajttal (Tulajdonképpen mindegy, hogy milyennel. Csináltam már parmezánnal, de nagyon finom trappista sajttal is.)
- 180 fokos sütőben addig sütöm, míg a teteje aranybarna nem lesz (kb. 20 perc)
Megunhatatlan, önálló fogásnak tökéletes. Előtte egy paradicsomleves, zöldségleves, vagy bármilyen, könnyű nyári leves.
Jó étvágyat!