Ezt a receptet ígértem meg egyszer a Faceook-on, hogy megcsinálom. Már régebben elkészült, hihetetlenül finom lett. Az eredeti recept lazacot ír, én afrikai harcsával csináltam. Úgy gondolom, amit a tv-ben lazaccal készítenek el, azt harcsával is lehet.
Az eredeti recept ezen a linken található. Videó, tehát nagyon könnyű követni.
Hozzávalók:
- 2 csésze brokkoli.
- 2 csésze sárgarépa.
- Olivaolaj.
- Só.
- Bors.
- 2 szelet lazac.
- 2/4 csésze barna cukor.
- 3 evőkanál szójaszósz.
- 1/4 csésze méz.
- 2 evőkanál szezámmag
Lazac szójaszósszal:
- A rózsáira szedett brokkolit, a szeletelt sárgarépát összekeverem az olajjal, sóval, borssal.
- Ráhelyezem a lazacszeleteket.
- Elkészítem az öntetet: a barna cukrot, a szójaszószt, a mézet, szezámolajat egy tálkában összekeverem.
- Ráöntöm a halra.
- 200 fokos sütőben 12 perc alatt megsütöm.
- Tálaláskor snidlinggel díszítem.
Érdemes kipróbálni. Meggyőződésem szerint alaszkai tőkehallal is nagyon finom lehet (valljuk be, a lazac még nagyon drága).
Jó étvágyat!